sreda, 27. junij 2018

Rožnata kuverta

 Sodelavke so me prosile, da naredim darilno kuverto za damo, katero je obiskal gospod Abraham. Mislim, da kakšnih večjih težav s tem sploh ni imela, saj je pri svojih letih še vedno poskočna in razigrana.
Zato sem izbrala rdečo barvo za osnovo, saj je njen temperament prav takšen. Da pa ni izgledalo vse tako divje, sem kombinirala s pisanim papirjem malce bolj umirjenih barv. Seveda paše zraven tudi ovojnica iz paus papirja, ki je postala že nekakšna stalnica pri meni.







četrtek, 21. junij 2018

Slovo od osnovne šole

Z učiteljico so se spoznali na začetku šestega razreda, ko je postala njihova razredničarka. Kmalu jih je vzela za svoje in hitro so spoznali, da ni zgolj samo učiteljica, ki uči, temveč oseba, ki ji ni vseeno prav za nikogar izmed njih. Vedno si je vzela čas za vsakega učenca, ga znala potolažiti, ko jim je bilo hudo, jih spodbuditi, ko jim je bilo težko, pa tudi ošteti, kadar je bilo to potrebno. 
In sedaj, ko so prišli do konca poti osnovne šole, so se odločili, da ji podarijo album, ki jo bo vedno spominjal na učence letnika 2003. V albumu so zbrane skupinske  slike vse od šestega  do  devetega razreda. Zbranih pa je tudi nekaj misli, s katerimi so se ji učenci zahvalili za vse lepe in malo manj lepe trenutke, ki so jih preživeli skupaj.





















sreda, 20. junij 2018

Najlepše želje

Kot sem že v prejšnji objavi omenila, je sin Emanuel prejšnji teden praznoval rojstni dan. V ta namen je nastala darilna kuverta, kjer so bile zapisane lepe želje. Dodanih je bilo kar nekaj Tininih šablon.
Ko ga takole gledam, sploh ne morem verjeti, kdaj je tako hitro odrasel. Spomini se mi vrnejo nazaj, ko je bil še majhen fantiček. In nehote se utrne kakšna solzica, saj se zavem, da bo slej ko prej odletel iz domačega gnezda. Vem, tako pač je in to je del življenja.

Mar čutiš dih življenja,
ki se kakor poletni travnik razcveta pred teboj?
Ujemi ga v svoje srce,
drži ga v svojih dlaneh in vedno nosi skupaj s soncem!











torek, 19. junij 2018

Vabila za Valeto

Prejšnji teden se je pri nas dogajalo na polno. Emanuel je praznoval 23. rojstni dan, Klavdija pa  je imela valeto.
Najbolje, da začnem lepo po vrsti. Moja gospodična me je že na začetku leta zadolžila za vabila. In tako vam kot prvo pokažem vabila, ki so nastala za valeto. Osnova je bila kremne barve, zraven pa sem dodala rjav odtenek. Uporabila sem srajčko, luknjač in Tinin napis Vabila 2.  Zraven sem naredila še ovojnice iz pavs papirja, katere pa sem za spremembo pustila brez dodatkov.
Klavdija in njene sošolke so mi povedale, da so bili učitelji veseli ročno izdelanih vabil. Jaz pa tudi, saj je bil moj namen dosežen.









četrtek, 7. junij 2018

Škatlica presenečenja

Danes vam ne pokažem voščilnice, temveč škatlico presenečenja. Nastala je za sodelavko, ki se je po dolgih letih dela na kliniki odločila zamenjati delovno okolje.
Osnova škatlice je v črni barvi. Tudi nekaj rdečih odtenkov je zraven, čeprav se na fotografijah vidi malo slabše. Ti dve barvi sta namreč njeni najljubši.
Na sredino škatlice sem dala ležalnik, da si bo kdaj vzela čas tudi samo zase. In ker se pri takšnem sproščanju prileže prebrati kakšno dobro knjigo, sem tudi to dodala. 
Škatlice se je zelo razveselila, za konec pa smo zaželele le še ....srečno in uspešno v novi službi.